Älgstek med rårörda lingon och honungsrostade rotfrukter samt gräddsås
Denna älgrätt med honungsrostade rotfrukter och en härlig grädd-och rödvinssås är ett utsökt recept för jaktsäsongen! Älgsteken är enkel att laga, då den tillagas helt i ugn.
Ingredienser
6 portioner
900 g älginnanlår
20 g smör
salt och peppar
4 morötter
4 palsternackor
1 bit rotselleri
rapsolja till rostning av rotfrukter
2 - 2 1/2 msk svensk honung
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 lagerblad
ca 8 enbär
1 kanelstång
2 dl rött vin
ca 5 dl viltfond (vatten och fond)
3 dl matlagningsgrädde
2 dl frysta lingon
1 dl socker
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur får man varm kött om man tar ut den från ugnen när den är färdig och rotfrukterna ska in för 30 min i högre temperatur?
Xavier
2022-11-14Underbar sås!
Annika
2021-11-06