Allt i ett-kyckling på plåt

Slipp en massa grytor och pannor med denna ugnsbakade allt i ett-kyckling på plåt. Din saftiga kyckling tillagar du ovanpå en mumsig grönsaksbädd och den är helt fenomenal att bjuda på när du får gäster. Garnera med salt fetaost och oreganoblad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Ingredienser
6 portioner
6 kycklingklubbor (6 klubbor motsvarar ca 1,6 kg)
900 g potatis
1 hel vitlök
2 rödlökar
3 paprikor
1 1/2 dl kalamataoliver
4 msk olivolja
1 msk torkad oregano
1 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
150 g fetaost
1/2 kruka oregano till garnering
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3551 KJ / 841 kCal
Fett53 g
Salt3.2 g
Kolhydrater33 g
Protein59 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Cirka 30-40 min prepp. Smidigt med allt in i ugnen på samma plåt. Varför skalet kvar på vitlöken är väl för att de inte ska bli så himla vattniga vid tillagning. Enkelt att pilla bort skalet när det ska ätas sen. Rekommenderas!
Peter
2025-04-06Ska vitlöksklyftorna vara oskalade på plåten i ugnen, eller? /Ulla
Ulla-leena
2024-06-15Hej Ulla! Ja, det stämmer fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-06-17Vad gör man med vitlöken efter tillagningen då skalet är kvar? Ska den ätas eller plockas bort, och varför ska skalet va kvar på?
Jessica
2022-05-15