Alunbrukets paprikamarmelad
Alunbrukets paprikamarmelad är en liten utmaning att tillaga men resultatet är slående. Paprika, vinäger och certo fruktpektin är några av ingredienserna som tillsammans blir till en hissnande god marmelad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
1 sats
750 g röd paprika (750 g motsvarar ca 4-5 st)
1 l strösocker
1 dl äppelcidervinäger
1 dl nypressad citronjuice
1 flaska Certo fruktpektin (à 180 ml)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man byta ut äppelsidervinäger mot vitvinsvinäger
Rita
2022-08-24Jag testade. Tycker att den blev alldeles för lös trots att jag tog mer verto. Jag ska göra om och då mixa paprikan så marmeladen blir mer homogen. Jag tillsatte lite sambal oelek så det blev ett härligt sting åxå!
Åza
2018-11-23