Ambrosiakaka

Ambrosiakaka är en gammal klassiker, en mjuk och saftig apelsinkaka. Kakan som toppas med glasyr också med smak av apelsin är nog ett måste på ett klassiskt kafferep.

Ingredienser
10 bitar
150 g smör
1 stor apelsin (finrivet skal och juice)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
Glasyr
3 dl florsocker
3 msk apelsinjuice
1/2 dl kanderat apelsinskal
Gör så här
00:05:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g
Kommentarer
Härlig kaka blev detta. Ambrosiakaka har jag aldrig bakat förut, fick sänka graden till 140 grader efter 20 min så den inte brändes men min ugn är lite koko ibland.
Veronica
2025-04-17God och lättbakat kaka !
Inger
2025-01-28Jättegod kaka 😄
Britt-marie
2024-12-03