Ambrosiakaka

Betyg 4.8 av 5.
20 personer har röstat
2
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka är en gammal klassiker, en mjuk och saftig apelsinkaka. Kakan som toppas med glasyr också med smak av apelsin är nog ett måste på ett klassiskt kafferep.

Ambrosiakaka

Ingredienser

10 bitar
150 g  smör
1   stor apelsin (finrivet skal och juice)
3   ägg
2 1/2 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
1 tsk  bakpulver
2 1/2 dl  vetemjöl

Glasyr

3 dl  florsocker
3 msk  apelsinjuice
1/2 dl  kanderat apelsinskal

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Mums vilken god Ambrosiakaka. Men glasyren behöver dubbel mängd florsocker mot vätska. Då blir den fast och fin.

Berith

2024-06-27

Fantastiskt god och smakade underbart gott av apelsinsmaken. En favorit från förr.

Kerstin

2024-01-02

Näringsvärde per portion

Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Apelsinscones med katrinplommon
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Granola scones
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinmarmelad med lime
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och citronmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Iste med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Granola cups med jordnötssmör och mjölkchoklad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga