Ambrosiakaka
![Ambrosiakaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246859/cf_259/ambrosiakaka.jpg)
Ambrosiakaka är en gammal klassiker, en mjuk och saftig apelsinkaka. Kakan som toppas med glasyr också med smak av apelsin är nog ett måste på ett klassiskt kafferep.
![Ambrosiakaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246859/cf_259/ambrosiakaka.jpg)
Ingredienser
10 bitar
150 g smör
1 stor apelsin (finrivet skal och juice)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
Glasyr
3 dl florsocker
3 msk apelsinjuice
1/2 dl kanderat apelsinskal
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1532 KJ / 366 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g
Kommentarer
Mums vilken god Ambrosiakaka. Men glasyren behöver dubbel mängd florsocker mot vätska. Då blir den fast och fin.
Berith
2024-06-27Fantastiskt god och smakade underbart gott av apelsinsmaken. En favorit från förr.
Kerstin
2024-01-02