Amerikanska blåbärspannkakor
Amerikanska pannkakor med blåbär, bakade av bakpulver, mjöl, äggula, crème fraiche och vispad äggvita. Rivet citronskal i smeten gör de här blåbärspannkakorna särskilt pigga i smaken. Stek pannkakorna som plättar i en panna. Gott med glass eller lönnsirap till. Också med bacon!
Ingredienser
4 portioner
50 g smör
1 citron
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4/5 dl strösocker
2 ägg
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
250 g blåbär (frysta eller färska)
smör eller margarin till stekning
Till servering
glass
gärna lönnsirap
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd matfett, crème fraiche och mjölk utan laktos. Servera med laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Servera med mjölkfri glass.
Gör så här
Tips
Smaksätt smeten med 1/2 tsk malen kardemumma (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3472 KJ / 830 kCal
Fett43.7 g
Kolhydrater91.1 g
Protein16.2 g
Kommentarer
Jag hade problem med att få till en jämn smet och hade då i totalt 4 1/2 dl mjölk med gott resultat
Jonathan
2021-11-274/5 dl ?????
Alex
2021-01-25Hej Alex! 4/5 dl strösocker är samma som 0,8 dl, och har du en hushållsvåg så motsvarar det ca 68 g. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-25Vi använde björnbär i stället. Det var väldigt smakligt och enkelt!
Antonio
2020-08-16