Amerikanska pannkakor
Amerikanska pannkakor är tjocka plättar som tillagas på mindre än en halvtimme. Pudra pannkakorna med florsocker och toppa lönnsirap och blåbär. Kolla in vår film på hur du steker fluffiga amerikanska pannkakor .
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
15 st
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk strösocker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk (3%)
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
Till servering:
florsocker att pudra över
lönnsirap
blåbär
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per styck och utan tillbehör.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt mjölk till havredryck. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Goda tillbehör till dina pannkakor är Kolakräm med banan och salta jordnötter eller Kanelcottage cheese med äppel- och nötsallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi356 KJ / 85 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer
Såg nu att många frågat om mängden bakpulver. Kanske bättre om smeten får stå en stund innan man steker. Då kanske inte det smakar bakpulver. Men nästa gång testar jag att ta lite mindre av den ingrediensen.
Lina
2024-06-28Stämmer mängden bakpulver? Tog 1 msk enligt receptet och det känns som att det blev för mycket. Andra recept har 1-2 teskedar bakpulver, mer rimligt i min smak. Någon som har svar!
Lina
2024-06-28Hej Lina! Ja det stämmer med 1 msk. Lycka till! Vänliga hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-01Supergoda, till nästa gång tänkte jag ha i lite banan i smeten!
Tilde
2024-06-01