Amirs lax med brynt sojasmör och pak choi
Ett mycket fräscht och tilltalande middagsrecept, med både fisk och rikligt med grönt! Krydda laxen med salt och peppar och stek den i en het panna. Skeda över brynt smör (med soja och sesamfrön) och servera genast tillsammans med krispiga grönsaker och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014
Ingredienser
4 portioner
250 g sojabönor
4 portionsbitar regnbågslax
4 port ris
250 g pak choi
1 msk riven ingefära
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
50 g smör
salt och peppar
2 msk japansk soja
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2977 KJ / 711 kCal
Fett36 g
Salt1.83 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och smarrigt! hade gröna ärtor istället för sojabönor, gick bra, dock blev jag fundersam på buljongmängden till grönsakerna. 2,5 dl kändes lite. Jag tog 5 dl vatten. Det gick bra.
Hanna
2023-02-15God fredagsmiddag. Jättegott!
Margareta
2021-02-12Kanon - alla rätt!
Maria
2016-08-11