Ananas- och chilisalsa
Ananas- och chilisalsa är en smakrik och härlig salsasås med tydliga inslag av vitlök och koriander. Paprika och rödlök bidrar också till den utsökta smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008
Ingredienser
8 portioner
1 grön paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 färsk ananas
1 kruka färsk koriander
1/2 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 dl slät mango chutney
ca 1 msk chipotlepaste (chilipaste)
ev peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi530 KJ / 126 kCal
Kommentarer
Hur länge håller såsen i kylskåp?
Anna
2020-07-08Hej Anna! Salsan håller upp till 4-5 dagar i kylskåp men som alltid dofta och smaka innan servering och tänk på att ha väl rengjord burk och rena redskap. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-08Servera denna ofta med kokt helgskinka. Och få alltid många kommentarer om hur god den är. Jag brukar också utesluta koriander och ha persilja.
Jessica
2017-10-20Jättegott, jag tog slanggurka istället för paprika och det vart också jättegott
Monica
2014-07-30