Ananaspaj

En underbart ljuvlig och fräsch paj med en frisk smak av ananas. Ananaspajen är en uppskattad efterrätt som passar vid alla tillfällen. Servera med glass eller en klick grädde.

Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 burk krossad ananas (à 425 g)
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Till servering
vaniljglass
lättvispad grädde
rom
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl serveringstillbehör.
Energi3206 KJ / 768 kCal
Fett47 g
Salt0.54 g
Kolhydrater79 g
Protein7 g
Kommentarer
Kan man göra den dagen innan
Gunilla
2025-04-18Hej Gunilla! Det går bra att göra pajen dagen innan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-19Smält smöret till pajdegen så blir det en knäckig, godare pajbotten.
Jeanette
2025-03-02Toppen lätt att göra god.ska prova med persika
Marita
2025-02-24