Ångad broccoli med äpple och sardelldressing
![Ångad broccoli med äpple och sardelldressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_136158/cf_259/angad_broccoli_med_apple_och_sardelldressing.jpg)
Det finns en uppsjö olika broccolisorter. Oavsett vilken du väljer – tillaga den varsamt, med tuggmotståndet kvar. Här blir broccolin ett ljuvligt tillbehör i kombination med pikant sardelldressing och syrligt äpple. Ät både buketter, stjälk och blad på broccolin!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
![Ångad broccoli med äpple och sardelldressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_136158/cf_259/angad_broccoli_med_apple_och_sardelldressing.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Sardelldressing
4 sardellfiléer (i olja)
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 msk dijonsenap
1 dl finriven parmesan
1 dl olivolja
salt
Broccoli och äpple
2 broccoli (à 250 g)
1/2 syrligt äpple (t ex granny smith)
För alla
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1308 KJ / 313 kCal
Fett26.1 g
Salt1.49 g
Kolhydrater8.1 g
Protein10 g
Kommentarer