Ångad sparris med hollandaisesås
![Ångad sparris med hollandaisesås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13340/cf_259/angad_sparris_med_hollandaisesas.jpg)
Ångad sparris med hollandaisesås är ett gott och relativt enkelt recept. Den gröna eller vita sparrisen smakar ljuvligt med en krämig hollandaisesås. Servera tillsammans med bröd.
![Ångad sparris med hollandaisesås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13340/cf_259/angad_sparris_med_hollandaisesas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg grön eller vit sparris
vatten
1 msk salt
Hollandaisesås
125 g smör (helst osaltat)
3 msk vatten
salt och peppar
3 äggulor
pressad saft av 1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett30 g
Kommentarer
i boken Det goda franska köket av bla Julia Child finns utmärkta recept på Hollandaise
Ingvar
2019-02-22Håller med Mats! Denna sås blev platt och tråkig!
Anne
2009-06-22Finns det ingen som kan göra en riktig hollandaisesås???
Mats
2007-08-24