Ångad sparris med hollandaisesås

Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
4
Ångad sparris med hollandaisesås

Ångad sparris med hollandaisesås är ett gott och relativt enkelt recept. Den gröna eller vita sparrisen smakar ljuvligt med en krämig hollandaisesås. Servera tillsammans med bröd.

Ångad sparris med hollandaisesås

Ingredienser

4 portioner
1 kg  grön eller vit sparris
vatten
1 msk  salt

Hollandaisesås

125 g  smör (helst osaltat)
3 msk  vatten
salt och peppar
3   äggulor
pressad saft av 1/2   citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

i boken Det goda franska köket av bla Julia Child finns utmärkta recept på Hollandaise

Ingvar

2019-02-22

Håller med Mats! Denna sås blev platt och tråkig!

Anne

2009-06-22

Finns det ingen som kan göra en riktig hollandaisesås???

Mats

2007-08-24

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett30 g

Testa liknande recept

Vit sparris med mousselinesås
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vit sparris med citronsås och örtkrust
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxtartar med lakritsmajonnäs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grön sparris med dragonmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravlaxsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med grillad sparris, nötter och ägg
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga