Ankbröst och kålsallad med apelsin

Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
5Klimatsmart
Ankbröst och kålsallad med apelsin

Att blanda sälta och sötma är ett gammalt trick, och det använder vi oss av till kvällens anka! Tunna apelsinklyftor blandas med rödlök, grönkål, honung och olivolja, och blir ett perfekt komplement till ankan och de ugnsrostade potatisarna och sparrisarna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Ankbröst och kålsallad med apelsin

Ingredienser

2 portioner
450 g  delikatesspotatis
1 tsk  olja
salt
peppar
200 g  ankbröst
250 g  grön sparris
1/2   rödlök
1   apelsin
1   förp finbladig grönkålsmix (à 65 g)
1/2 msk  flytande honung
1 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt goda smaker!

Carina

2022-06-18

Riktigt gott

Christer

2021-03-12

Tyvärr ingen anka, så de var enligt mig kyckling ( var det i kasse ) men en jätte god sallad!

Anna-karin

2021-02-20

Näringsvärde per portion

Energi2181 KJ / 522 kCal
Fett15 g
Salt2.2 g
Kolhydrater59 g
Protein31 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
139 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Anka Provencale med råstekt potatis
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga