Annikas souvas

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
1
Annikas souvas

Fabulös smörstekt souvas som du serverar med stött persiljepotatis, stekt färsk svamp och en ljuvlig sås av crème fraiche, fransk senap och finhackad smörgåsgurka.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Annikas souvas

Ingredienser

4 portioner
500 g  potatis
1 msk  olivolja
1 dl  finhackad persilja
salt och peppar
2 dl  färsk svamp
500 g  souvas eller renskav
smör till stekning

Sås

2 dl  crème fraiche
1 msk  fransk senap
2 msk  finhackad smörgåsgurka
1 krm  italiensk salladskrydda

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Får du inte tag på souvas går det bra med rökt renstek eller renskav.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Går det att använda torkad e trattkantareller?

Nils

2024-04-01

Hej Nils! Det kommer att fungera fint! Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-02

Testa liknande recept

Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavsgryta
Betyg 4.5 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Norrländsk renskavsgryta
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavsgulasch med vitlökskräm
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renskavsgryta med kryddiga hjortron
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga