Annikas souvas
![Annikas souvas](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_180850/cf_259/annikas_souvas.jpg)
Fabulös smörstekt souvas som du serverar med stött persiljepotatis, stekt färsk svamp och en ljuvlig sås av crème fraiche, fransk senap och finhackad smörgåsgurka.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
![Annikas souvas](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_180850/cf_259/annikas_souvas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
1 msk olivolja
1 dl finhackad persilja
salt och peppar
2 dl färsk svamp
500 g souvas eller renskav
smör till stekning
Sås
2 dl crème fraiche
1 msk fransk senap
2 msk finhackad smörgåsgurka
1 krm italiensk salladskrydda
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Får du inte tag på souvas går det bra med rökt renstek eller renskav.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Går det att använda torkad e trattkantareller?
Nils
2024-04-01Hej Nils! Det kommer att fungera fint! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-02