Ansjovisbrûlée med hasselnötter och dill
Bjud dina gäster på ansjovisbrûlée! Den här toppas med en nötblandning gjord på hasselnötter och dill, och serveras i äggskal – både fint och praktiskt!
Ingredienser
8 bufféportioner
1 burk ansjovisfiléer (1 burk motsvarar 100 g)
1 1/2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 krm svartpeppar
1 dl rostade, skalade hasselnötter
1/2 citron
1/2 kruka dill
1 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
salt och peppar
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Grädda brûléerna i äggskal som ställs i en form med grovt salt för att de ska stå stadigt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi755 KJ / 180 kCal
Fett17 g
Salt0.6 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g
Kommentarer