Antons västerbottenpaj
Antons västerbottenpaj är en mästerlig smakupplevelse. Du gör först pajskalet med vete- och grahamsmjöl och fyller det sedan med riven Västerbottensost och vispgrädde. Västerbottensostpaj är ett perfekt inslag på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
10 portioner
Pajskal
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
1/2 tsk salt
Fyllning
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
350 g riven Västerbottensost
6 ägg
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett39 g
Kommentarer
Ni borde skriva ifall äggen ska vispas sönder när de knäckts ner i ostsmeten.
Catarina
2023-12-27Hej Catarina! Tack för din kommentar, vi har nu uppdaterat receptet stå att det blir lite tydligare. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-04Mycket god. Jag brukar byta vispgrädden med mellangrädde eller matlagnings grädde. Kryddar även gärna med lita paprikapulver.
Charlotte
2021-12-22Godaste Västerbottenpaj jag någonsin ätit!
Agneta
2021-06-26