Apelsin- och ingefärsglögg
![Apelsin- och ingefärsglögg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16170/cf_259/apelsin-_och_ingefarsglogg.jpg)
Apelsin- och ingefärsglögg värmer gott på mörka vinterkvällar. Äppeljuice, honung, skivade apelsiner och ingefära är några av ingredienserna som sprider juldoft i köket.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
![Apelsin- och ingefärsglögg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16170/cf_259/apelsin-_och_ingefarsglogg.jpg)
Ingredienser
1 l
1 liter äppeljuice
2 - 2 1/2 sköljda skivade apelsiner
3 msk honung
3 kanelstänger
1 tsk lätt stötta kardemummakärnor
5 cm färsk ingefära i bitar (gärna krossade)
Gör så här
Tips
För alla frusna bjuder vi på en värmande äppel- och apelsindryck som också passar som alkoholfritt alternativ till glöggen.
För lite mer klös kan man riva ingefäran.
För lite mer klös kan man riva ingefäran.
Har du lagat receptet?
Kommentarer