Apelsin- och pepparkakscheesecake
![Apelsin- och pepparkakscheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_66281/cf_259/apelsin-_och_pepparkakscheesecake.jpg)
Denna pepparkakscheesecake har en botten gjord på pepparkakor och en krämig fyllning med apelsinsmak. Perfekt att bjuda på till jul, men även vid andra tillfällen på året.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
![Apelsin- och pepparkakscheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_66281/cf_259/apelsin-_och_pepparkakscheesecake.jpg)
Ingredienser
8 portioner
100 g smör eller margarin
30 pepparkakor
Fyllning
200 g färskost
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft
Topping
2 dl crème fraiche
1/2 - 1 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pepparkakor, smör, färskost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria pepparkakor. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1926 KJ / 460 kCal
Fett31 g
Salt0.7 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g
Kommentarer
Jättegod
Britt-mari
2023-11-07Toppengod
Britt-mari
2023-11-06Har gjort den här i många år, men har den även inne i ugn ca.5min med toppingen på brukar bli jätte bra. Den är så god😋
Helena
2023-01-08