Apelsin- och vallmokaka

Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
1
Apelsin- och vallmokaka

Recept på smaskig apelsin- och vallmokaka att servera som efterrätt. Kakan gör du med bland annat vallmofrön, brun farin, ägg, apelsin och fil. Servera med en syrlig apelsinkräm av kvarg, honung och apelsin.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998

Apelsin- och vallmokaka

Ingredienser

1 kaka
3/4 dl  blått vallmofrö
250 g  smör
3 dl  brun farin
3   ägg
1 dl  pressad apelsin
1 dl  lättfil
1 tsk  vaniljsocker
1/2 tsk  salt
finrivet skal av 1   apelsin
5 dl  vetemjöl

Apelsinkräm

250 g  kvarg gourmet
1 dl  flytande honung
finrivet skal av 1/2   apelsin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat

Kommentar

Kompakt kaka som räcker till många. Trots allt det söta så gör apelsinsmaken och kesellan att den känns fräsch och god.

Peter

2006-02-17

Testa liknande recept

Chokladmousse med kvarg och vit choklad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paprikaägg
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små laxägg
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sillbiff från Buhres fisk
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkvåfflor med senapskräm
Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga