Apelsinbakad fisk med krämiga tomater

Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
5
Apelsinbakad fisk med krämiga tomater

Saknar du ett recept på smarrig fisk? Med få ingredienser lyckas du få till mycket smak med denna vardagsrätt – den hemliga ingrediensen är apelsinen! Såsen får ett perfekt litet sting och sötma med sweet chilisås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Apelsinbakad fisk med krämiga tomater

Ingredienser

4 portioner
560 g  kolja eller torsk
900 g  mjölig potatis
salt och peppar
1   apelsin
3   tomater
1 dl  crème fraiche
2 msk  sweet chilisås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

jättegott men hade curry och timjan i såsen, gjorde verkligen susen!

Markus

2015-09-21

Jag använde lax istället för kolja, pressade lite apelsinsaft över den och serverade med klyftpotatis. Riktigt gott!

Annika

2014-02-28

La till lite grädde och fiskfond. Mycket godare!

Katarina

2014-02-26

Näringsvärde per portion

Energi1776 KJ / 424 kCal
Fett10 g
Salt1.5 g
Kolhydrater49 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Crab cakes
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kolja med rödbetshummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med äggsås
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga