Apelsincupcake med basilikafrosting
Här pratar vi om cupcake de luxe. Makalöst goda cupcakes med härligt fräsch frosting på toppen. Frostingen som du toppar muffinsarna med har smak av basilika och bör definitivt testas, du kommer inte bli besviken. Basilikafrostingen passar helt perfekt till apelsinkryddningen på muffinsarna.
Ingredienser
8 portioner
Cupcakes
skal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl juice)
100 g rumsvarmt smör
2 dl rörsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl mjöl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
8 stora muffinsformar (som rymmer ca 2 dl)
Frosting
75 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
150 g färskost (23%)
1 kruka basilika
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Muffinsarna, utan frostingen, går fint att frysa.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2019 KJ / 483 kCal
Fett25 g
Salt0.7 g
Kolhydrater60 g
Protein5 g
Kommentarer