Apelsincurd
![Apelsincurd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_193052/cf_259/apelsincurd.jpg)
Curd med en twist. Av apelsinjuice, apelsinskal, socker, äggulor och smör kan du göra en helt magisk curd. Denna apelsincurd funkar toppen som fyllning i tårta eller som pålägg på smörgås eller scones.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019
![Apelsincurd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_193052/cf_259/apelsincurd.jpg)
Ingredienser
ca 3 dl
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk finrivet apelsinskal
1 1/2 dl strösocker
4 äggulor
75 g smör
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1921 KJ / 460 kCal
Fett28 g
Salt0.3 g
Kolhydrater48 g
Protein5 g
Kommentarer
Blev jättesmaskig, men tog mer skal och lite mer citron och smaken blev mer intensiv. Går bra att dra ner lite på sockret också om man inte vill ha den för söt tex. smörgåsen. Toppensöt till chockladkaka
Anita
2022-12-26Smakar inte så mycket tycker jag.
Klara
2019-08-12