Apelsincurry med quorn
![Apelsincurry med quorn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17897/cf_259/apelsincurry_med_quorn.jpg)
En enkel och god vegetarisk rätt med kryddiga smaker. Laga till en curry med smak av apelsin, blanda i quorn och servera tillsammans med ris eller quinoa. Supersmarrigt!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
![Apelsincurry med quorn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17897/cf_259/apelsincurry_med_quorn.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 tsk curry
1 msk rapsolja
1 påse frysta quornbitar (à 300 g)
3 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt (8%)
400 g frysta, tinade blandade grönsaker t ex ärter/ blomkål/ brytbönor/ morot
1 tsk soja (kinesisk)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse, Maizena. Quornbitar är fria från gluten, men gluten hanteras i produktionsanläggningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer