Apelsinkaka med ricotta och mandel
![Apelsinkaka med ricotta och mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154098/cf_259/apelsinkaka_med_ricotta_och_mandel.jpg)
En god mjuk kaka med apelsin som passar bra till starkt kaffe eller kryddigt te. Apelsinkakan blir härligt ”tung” och saftig med ricotta och mandelmjöl i smeten. Mandelmjölet ger en smak som påminner lite om mazarinkaka.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
![Apelsinkaka med ricotta och mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154098/cf_259/apelsinkaka_med_ricotta_och_mandel.jpg)
Ingredienser
12 portioner
2 dl rörsocker
3 ägg
100 g smör
250 g ricottaost
4 dl mandelmjöl
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering)
1 dl färskpressad apelsinjuice
smält smör eller olja till formen
Vid servering
2 - 3 msk flytande honung
flingsalt
vispad grädde till servering
För alla
Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi984 KJ / 337 kCal
Fett24 g
Salt0.4 g
Kolhydrater23 g
Protein6 g
Kommentarer
En mycket god och högt uppskattad kaka bland besökarna i vår gemensamma lokal.
Jessica
2021-04-28Hallå, den smakmässigt perfekta kakan! Läste övriga kommentarer och sänkte också värmen till 180 grader i vanlig ugn. Den blev klar efter 35 min med fin färg och saftig i mitten. Serverade enligt ert förslag med flytande honung, flingsalt och vispgrädde. Gudomligt gott. 😋
Katrina
2021-03-04Jättegod kaka! Bytte ut majsstärkelse mot rismjöl och gräddade i 180 grader i 40 min (varmluft) gjorde gul glasyr med citron, dekorerade med chokladägg. Påsktårta!
Jessica
2018-04-11