Apelsinkryddsmör
![Apelsinkryddsmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179947/cf_259/apelsinkryddsmor.jpg)
Det här aromatiska apelsinkryddsmöret får lite lätt lakritssmak av fänkålsfrön och hetta av chilipeppar. Kryddsmöret är särskilt gott till stekt kyckling, nötkött och ugnsrostade morötter. Det tar ca 15 min att svänga ihop smöret, låt det sen vila en stund i kylen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
![Apelsinkryddsmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_179947/cf_259/apelsinkryddsmor.jpg)
Ingredienser
4-6 portioner
150 g rumsvarmt smör
1 msk olivolja
2 msk färskpressad apelsinjuice
1/2 msk finrivet apelsinskal
1 hackad vitlöksklyfta
2 dl hackad basilika
1 tsk mortlade fänkålsfrön
2 krm chiliflakes
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per portion för 4 portioner.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1366 KJ / 327 kCal
Fett34 g
Salt0.8 g
Kolhydrater6 g
Protein0.4 g
Kommentarer