Apelsinsallad med granatäpple och pistage
Marocko är apelsinernas land och just den här apelsinsalladen är något av ett signum. Här får den sällskap av krämig matyoghurt, fruktig honung, läckert gröna pistagenötter och rubinröda granatäppelkärnor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 granatäpple
4 apelsiner
2 dl matyoghurt (10 %)
1 dl hackade pistagenötter (osaltade)
4 msk flytande honung
1/2 tsk malen kanel
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kläm lite på granatäpplet innan du delar det längs "midjan". Knacka på skalet med en sked så lossnar kärnorna lättare. Gör det gärna över en skål med vatten, då flyter de vita mellanväggarna som smakar beskt upp till ytan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1181 KJ / 282 kCal
Fett11 g
Salt0.05 g
Kolhydrater37 g
Protein6 g
Kommentarer