Apelsinsås
![Apelsinsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_105963/cf_259/apelsinsas.jpg)
Det här receptet på ljuvlig apelsinsås är ett utsökt tillbehör till kyckling, anka eller kött. Apelsinsåsen har en mycket trevlig smak som brukar uppskattas av de flesta!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
![Apelsinsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_105963/cf_259/apelsinsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 apelsiner (skal och saft av 2 apelsiner motsvarar ca 2 dl juice)
3/4 - 1 dl socker
2 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
2 msk konc kalvfond alt japansk soja
2 tsk majsstärkelse
50 g smör
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Receptet har uppdaterats juni 2024.
Näringsvärde per portion
Energi1010 KJ / 242 kCal
Fett11 g
Salt3.7 g
Kolhydrater33 g
Protein2 g
Kommentarer
Halvera mängden socker så blir det helt perfekt!
Gabriella
2024-04-25Mitt socker och vatten blir aldrig ljusbrunt? Allt börjar bara bubbla och kokar bort?
Stina
2023-12-30Fantastisk god sås till anka. Använde kalvfond. Med lite chili i tänkbar till fetare typ av lammkorv.
Masa
2023-02-26