Apelsinsås

Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat
19
Apelsinsås

Det här receptet på ljuvlig apelsinsås är ett utsökt tillbehör till kyckling, anka eller kött. Apelsinsåsen har en mycket trevlig smak som brukar uppskattas av de flesta!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Apelsinsås

Ingredienser

4 portioner
3   apelsiner (skal och saft av 2 apelsiner motsvarar ca 2 dl juice)
3/4 - 1 dl  socker
2 msk  vatten
2 msk  äppelcidervinäger
2 msk  konc kalvfond alt japansk soja
2 tsk  majsstärkelse
50 g  smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Receptet har uppdaterats juni 2024.

Gör så här

Tips

Såsen passar utmärkt till Stekt ankbröst.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

Halvera mängden socker så blir det helt perfekt!

Gabriella

2024-04-25

Mitt socker och vatten blir aldrig ljusbrunt? Allt börjar bara bubbla och kokar bort?

Stina

2023-12-30

Fantastisk god sås till anka. Använde kalvfond. Med lite chili i tänkbar till fetare typ av lammkorv.

Masa

2023-02-26

Näringsvärde per portion

Energi1010 KJ / 242 kCal
Fett11 g
Salt3.7 g
Kolhydrater33 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Senapsmajo på burk
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Julens pizzasallad
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Apelsinsallad i vinägrett
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelsallad med frön
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky
Betyg 3.2 av 5.
260 personer har röstat
Över 60 min att tillaga