Apelsinsill
![Apelsinsill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181091/cf_259/apelsinsill.jpg)
Sill är en svensk klassiker både till påsk, midsommar och jul. Varför inte bjuda på din egen goda apelsinsill nästa gång? Sillfiléer, apelsiner, purjolök och ättika är de främsta ingredienserna i detta prima recept.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996
![Apelsinsill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181091/cf_259/apelsinsill.jpg)
Ingredienser
6 portioner
4 urvattnade sillfiléer
1 1/2 dl pressad apelsinsaft
1 1/2 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 purjolök
1/2 apelsin
10 vitpepparkorn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag skalar apelsinen och använder en hel apelsin för bästa smak. En favorit här hemma.
Linda
2022-12-20Smakar alldeles för lite apelsin, blev mest purjosmak. Inte äckligt, men inte särskillt spännande blev vårt betyg. Jag la i apelsinbitar utan skal. Kanske skulle apelsinkoncentrat varit bra att ha i.
Johanna
2004-12-26en halv apelsin står det men ska den var med eller utan skal när den ska ligga varvat med sillen
Eva-marie
2004-12-22