Apelsinstekt kycklingfilé med dragonrostade morötter och spenat

Betyg 4.3 av 5.
33 personer har röstat
1
Apelsinstekt kycklingfilé med dragonrostade morötter och spenat

Apelsinstekt kycklingfilé och dragonrostade morötter med spenat är ett gott och lätt sätt att laga kyckling i ugn. Kycklingen smaksätts med apelsinsaft, och skyn blir ”dressing” till den varma morotssalladen med dragon, spenat och rostade pinjenötter.

Apelsinstekt kycklingfilé med dragonrostade morötter och spenat

Ingredienser

8 bufféportioner
4   kycklingfiléer
2 msk  smör eller margarin
flingsalt och svartpeppar
1   apelsin

Dragonrostade morötter med spenat

1 dl  pinjenötter
6   morötter
4   bananschalottenlökar
3 msk  olivolja
1   kruka dragon
65 g  bladspenat

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
33 personer har röstat

Kommentar

Rede av såsen med imat o kycklingfond Körde morötter lök o potatis i airfryer

Maria

2024-02-18

Näringsvärde per portion

Energi852 KJ / 204 kCal
Fett12.5 g
Kolhydrater6.9 g
Protein15.9 g

Testa liknande recept

Morotssallad med russin & bladspenat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Paprikapesto med fetaost och rostade pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Ricottabiffar med pastasallad och ärtpesto
Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nyttiga snacks
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga