Apfelstrudel
![Apfelstrudel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250691/cf_259/apfelstrudel.jpg)
Frasigt härlig blir apfelstrudeln när du bakar den med filodegsark. Använd gärna lite syrliga äpplen i fyllningen tillsammans med hasselnötter russin och kanel så smakar bakelsen som allra bäst. Apfelstrudeln äts gärna lite ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
![Apfelstrudel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250691/cf_259/apfelstrudel.jpg)
Ingredienser
6 portioner
500 g äpple (gärna en syrlig sort)
1 dl rostade och skalade hasselnötter
3/4 dl strösocker
2 tsk malen kanel
3/4 dl russin
2 msk ströbröd
50 g smör
4 filodegsplattor
2 msk florsocker
Till servering
vaniljglass
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vaniljglass.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Näringsvärdet är beräknat utan glass.
Gör så här
Tips
Har du inte rostade och skalade hasselnötter hemma. Rosta då 1 dl hasselnötter med skal (för 6 port) snabbt i en het stekpanna, låt svalna något och gnugga sedan av skalet.
Vaniljsås eller vaniljvisp är också gott till apfelstrudel.
Vaniljsås eller vaniljvisp är också gott till apfelstrudel.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1428 KJ / 342 kCal
Fett15 g
Salt0.3 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g
Kommentarer