Äppel- och gorgonzolasallad
![Äppel- och gorgonzolasallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13854/cf_259/appel-_och_gorgonzolasallad.jpg)
Ett förtjusande recept på äppel- och gorgonzolasallad som passar perfekt att servera till exempelvis kassler och kokt potatis. Du gör den smakrika salladen av bland annat äpple, valnötter, honung och gorgonzola.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
![Äppel- och gorgonzolasallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13854/cf_259/appel-_och_gorgonzolasallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 liten fänkål
1 äpple
1/2 dl russin
ev 1/2 dl hackade valnötter
1 msk flytande honung
1/2 dl mild olivolja
2 msk citronjuice
salt och peppar
100 g gorgonzolaost
Gör så här
I näringsberäkningen ingår kassler och kokt potatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2443 KJ / 583 kCal
Fett0 g
Kommentarer