Äppel- och plommonkompott
![Äppel- och plommonkompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13770/cf_259/appel-_och_plommonkompott.jpg)
Ett enkelt recept på fantastisk kompott som passar utmärkt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat äpple, plommon och kanel. Servera den krämiga kompotten till smarrig vaniljglass.
![Äppel- och plommonkompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13770/cf_259/appel-_och_plommonkompott.jpg)
Ingredienser
12 portioner
6 äpplen
24 plommon
2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
4 dl vatten
4 kanelstänger
15 kryddnejlikor
1 påse flagad mandel (à 50 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vad är det här för mysko recept? Surt som... Inget socker?
Gunilla
2015-08-29