Äppel- och pumpapytt med rökt lax och currymajonnäs

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Äppel- och pumpapytt med rökt lax och currymajonnäs

Njut av en lättlagad vardagsrätt med pytt på silverlök, pumpa och äpple i kombination med varmrökt lax och en busenkel currymajonnäs. Mycket smak och färg för liten insats.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Äppel- och pumpapytt med rökt lax och currymajonnäs

Ingredienser

4 portioner
750 g  butternutsquash
1   silverlök
2   röda äpplen
2 msk  olivolja
2 krm  salt
2 krm  svartpeppar
600 g  varmrökt lax (eller annan rökt fisk, t ex makrill)

Currymajonnäs

2 dl  majonnäs
3 msk  bostongurka
2 tsk  curry
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3200 KJ / 765 kCal
Fett60 g
Salt2.55 g
Kolhydrater20 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kanapé med lax, äpple och curry
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Squashsoppa med currysmak
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Curry- och äppelsås
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fusk-fish'n chips
Betyg 2.7 av 5.
314 personer har röstat
Under 45 min att tillaga