Äppelchutney med chili
![Äppelchutney med chili](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18116/cf_259/appelchutney_med_chili.jpg)
En het och kryddig röra med smak av äpple och chili som är både enkel och snabb att laga till. Servera äppelchutneyn som tillbehör till exempelvis revbensspjäll.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
![Äppelchutney med chili](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18116/cf_259/appelchutney_med_chili.jpg)
Ingredienser
6 portioner
4 äpplen
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
6 msk socker
3 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Hett och sötsyrligt tillbehör till revbensspjäll och skinka. Koka gärna chutneyn på svenska vinteräpplen. Håller ca 1 vecka övertäckt i kylen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt enkel men absolut helt ok.
Elenore
2022-12-10Friskt och syrligt!! Mums!
Carina
2009-12-25