Äppelcurd

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
3
Äppelcurd

Syrliga äpplen kokas tillsammans med citron till ett härligt mos. Det silade moset blandas med smör och ägg till en fyllig curd. Bred curden på nybakta scones eller använd som fyllning i en tårta. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Äppelcurd

Ingredienser

6 portioner
750 g  syrliga äpplen i bitar
färskpressad juice av 1   citron
3 dl  socker
100 g  smör
2   uppvispade ägg

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Gissar att man ska skala och kärna ur äpplena först, eller?

Viveca

2021-09-04

Hej Viveca! Det stämmer, äpplena ska skalas och kärnas ur först. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi har nu lagt till det i receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-09-07

Ska det silas 2 gånger!! Varför det? Hur länge ska det röras o sjuda på spisen, för mig tjocknade det långsamt o inte så direkt som jag är van vid. Men gott blir det!

Annelee

2020-09-14

Hej Annelee! Ja, det ska silas 2 gånger. Första gången silar man för att få bort eventuella rester från skal och kärnhuset och andra gången silar man för att få bort eventuella rester av ägg. Äggvitan kan ibland lämna "stringor" i curden. Man måste inte sila två gånger men för att få en så slät curd som möjligt så rekommenderar vi att sila två gånger. Den ska röras och sjudas tills curden är bra i konsistensen. Kul att du gillade den! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-15

Jag tycker ni ska stava rätt. Det heter sjuda inte skjuda.

Rosa

2018-09-21

Hej Rosa! Tack för hjälpen! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-09-27

Näringsvärde per portion

Energi1635 KJ / 391 kCal
Fett16 g
Salt0.27 g
Kolhydrater59 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Äppelgodis
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och limecurd
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snabb äppelmarmelad med pistagenötter
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsin- och citronmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelmarmelad på vanligt sätt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Apelsinmarmelad med lime eller citron
Betyg 3.4 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga