Äppelgömmor
Härliga små äppelgömmor med smak av kardemumma som passar utmärkt till fikabröd. Tips: Förbered brödet och frys in, så går det snabbt att ta fram och grädda när det är dags för utflykt eller gäster!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
Ingredienser
20 st
1 sats grunddeg se länk nedan under steg 1
3 - 3 stora syrliga äpplen
4 msk råsocker (eller vanligt socker)
2 tsk stött kardemumma
1 dl havregryn
För alla
Gör glutenfri: gör glutenfri deg. Använd rent havre eller sesamfrö.
Gör mjölkproteinfri: gör mjölkfri deg.
Gör äggfri: pensla med filmjölk eller olja.
Gör så här
Tips
Bröden kan förstås också gräddas direkt om du ej vill förebereda.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Toppengoda och suveränt till mellis. Bra att kunna ha i frysen för att sedan baka i ugnen och avnjuta.
Bo
2008-09-13