Äppelgott med nöt- och havresmul
Kanelstekta äpplen med en smulig blandning av havregryn, hasselnötter och honung – kan det bli mycket godare än så? Jo, men en skopa vaniljglass! En riktig drömdessert för äppelälskaren. Och skrattretande enkel att laga.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
4 portioner
4 äpplen
3 msk smör
1 msk farinsocker
1 tsk kanel
vaniljglass till servering
Nöt- och havresmul
1 dl havregryn
2 msk hackade hasselnötter
2 msk flytande honung
För alla
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Tips
2023-11-28 LH uppdaterat meed 2 msk flytande honung.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1518 KJ / 363 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentar
Nöt- och havresmul: Hur mycket honung?
Gunilla
2023-11-28