Äppelgravad lax

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Äppelgravad lax

Ett enkelt och gott recept på gravad lax med smak av äpple. Servera den äppelgravade laxen på buffébordet till jul, påsk eller midsommar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Äppelgravad lax

Ingredienser

6 portioner
2   syrliga äpplen (t ex granny smith, rubinola eller ingrid marie)
1 dl  färskpressad citronjuice
10   mortlade vitpepparkorn
1 dl  salt
1 dl  socker
1 kg  odlad laxfilé med skinn
2 msk  calvados eller konc äppeljuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott och fräscht med äppelbitarna, så dem serverar vi gärna till laxen. Men det blev för salt i min smak och saltet dominerade lite för mycket så äppelsmaken i själva laxen knappt märks. Nästa gång minskar jag mängden salt/socker mängd och ökar lite på äppeljuicenmängden.

Cecilia

2021-12-08

Testa liknande recept

Grillad gravad lax
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppargravad lax med ägg och gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgranité
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad filé med äppelsallad
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpaket med calvados och kanel
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga