Äppelkaka
Klassisk äppelkaka med smak av kanel och kardemumma, det kan inte bli bättre. Fyllningen gör du av äpplen, strösocker och naturligtvis kanel. Servera gärna äppelkakan med ditt favorittillbehör - grädde, vaniljsås eller glass.
Ingredienser
10 bitar
1 msk smör eller margarin
2 msk ströbröd
Kaka
1 tsk hela kardemummakärnor
125 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning och garnering
2 medelstora äpplen (gärna ingrid marie)
1 1/2 tsk malen kanel
1 msk strösocker
Serveringsförslag
vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och sevrerinsgförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ. Välj mjölkproteinfritt serveringsförslag.
Näringsvärdet är beräknat per bit och utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1105 KJ / 264 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag håller på baka samma rcept🍰
Meskerem
2024-05-05Blev väldigt gott och omtyckt!
Marie-louise
2024-02-24Enkel att laga och väldigt god. Toppen för mig som tycker det är klurigt att baka. Följde det till punkt och pricka. Stort tack nu i äppeltider för detta goda recept.
Catharina
2023-10-12