Äppelkaka

Klassisk äppelkaka med smak av kanel och kardemumma, det kan inte bli bättre. Fyllningen gör du av äpplen, strösocker och naturligtvis kanel. Servera gärna äppelkakan med ditt favorittillbehör - grädde, vaniljsås eller glass.

Ingredienser
10 bitar
1 msk smör eller margarin
2 msk ströbröd
Kaka
1 tsk hela kardemummakärnor
125 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning och garnering
2 medelstora äpplen (gärna ingrid marie)
1 1/2 tsk malen kanel
1 msk strösocker
Serveringsförslag
vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit och utan serveringsförslag.
Energi1105 KJ / 264 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättebra recept, denna kommer jag göra igen! Jag tog del av kommentarerna och tog tre stora äpplen, halva mängden socker, en gnutta salt och lite muscovadosocker på äppelbitarna. Min ugnsform är 27 cm, så därför kortade jag ugnstiden till 35 minuter, och det blev perfekt.
Jenny
2025-01-12Kanongod, jag brukar ta lite fler äpplen dock!
Staffan
2024-12-06Mycket god!
Monica
2024-11-25