Äppelkaka i långpanna
Att göra sin äppelkaka i långpanna ger en helt fantastisk och saftig kaka som också räcker till många. Perfekt om du inte vet vad du ska göra med årets skörd eller av annan anledning kommit över ett parti äpplen.
Ingredienser
18 bitar
5 äpplen
2 msk strösocker
1 1/2 tsk malen kanel
150 g rumstempererat smör
4 dl strösocker
4 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 msk smör
2 msk pärlsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1038 KJ / 248 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater37 g
Protein3 g
Kommentarer
Hejflera skriver att de minskat socker vilket jag lätt kommer göra, ogillar f sött. Men bör man då också minska antalet ägg som ngn skrev?
Petra
2024-10-09Jag provar mig fram Jag bytte ut nästan allt vetemjöl mot mandelmjöl. Behöll 1 dl vetemjöl och resten mandelmjöl. Tog endast 2 dl socker. Tog enligt receptet 4 ägg men upplevde att kakan blev mer som en omelett i konsistensen (antagligen på grund av mindre mängd socker) så det räcker nog med två ägg skulle jag gissa.
Helén
2024-10-06Kan man byta ut mjöl mot mandelmjöl.
Helén
2024-10-06