Äppelkotlett med baconkrisp
En härligt saftig kötträtt med smak av äpple och bacon. Tillaga fläskkotlett samman med grädde, äpplen, senap och lök. Strö sedan det knapriga baconet över kotletterna - färdigt att serveras!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 fläskkotletter
smör till stekning
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1 msk fransk senap
1 färsk lök
2 små äpplen
1 paket bacon (à 140 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rättten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Använd mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat.
Gör så här
Tips
Stek vanliga kotletter eller prova den saftiga krögarkotletten som kom i våras. Det är en marinerad benfri pigghamkotlett som är extra mör och lätt att lyckas med.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 576 kCal
Fett0 g
Kommentar
Min nya favorit! Älskar rätten, har bytt ut kotletter till fläskytterfilé, och lägger upp hela rätten lite mer elegant . Supergott!
Marie
2021-02-11