Äppelpaj med smak av kardemumma
![Äppelpaj med smak av kardemumma](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16606/cf_259/appelpaj_med_smak_av_kardemumma.jpg)
En lite annorlunda, men ack så god variant av äppelpaj, med ingredienser som kardemumma och solrosfrön. Servera gärna äppelpajen med kvarg smaksatt med vaniljsocker eller med glass.
![Äppelpaj med smak av kardemumma](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16606/cf_259/appelpaj_med_smak_av_kardemumma.jpg)
Ingredienser
4 portioner
6 äpplen
2 dl fiberhavregryn
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl brun farin
1 tsk stötta kardemummakärnor
1/2 dl flytande margarin
För alla
Äggfri.
Glutenfri: välj ren havre.
Laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri vispgrädde.
Mjölkproteinfritt: välj mjölkfritt margarin. Välj havrebaserad vaniljsås eller glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott!
Nils
2014-07-28god och annorlunda äppelpaj. saknade den välbekanta kanelsmaken, men man kanske kan ha i aningens kanel nästa gång...
Anna
2007-11-03