Äppelpiroger med citron och kardemumma
![Äppelpiroger med citron och kardemumma](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88730/cf_259/appelpiroger_med_citron_och_kardemumma.jpg)
Äppelpirogerna gör sig bra både som mellanmål och efterrätt! Citron och kardemumma lyfter äppelsmaken, och crème fraichen gör att pirogernas innehåll blir precis lagom krämigt.
![Äppelpiroger med citron och kardemumma](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88730/cf_259/appelpiroger_med_citron_och_kardemumma.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 stora äpplen
rivet skal av 1 citron
1/2 tsk citronsaft
1 tsk kardemummakärnor
1 dl mandelspån
2 msk flytande honung
1/2 dl lätt crème fraiche
250 g färsk pajdeg
2 äggulor
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på pajdegen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör egen glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Gör egen pajdeg som är mjölkproteinfri.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2346 KJ / 561 kCal
Fett33.1 g
Kolhydrater54.7 g
Protein9.3 g
Kommentarer