Äppelsill med fänkål och ingefära
![Äppelsill med fänkål och ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151116/cf_259/appelsill_med_fankal_och_ingefara.jpg)
För det flesta är sillen ett måste på buffébordet både på jul, påsk och midsommar. Här får sillen sällskap av tunna skivor av äpple och fänkål som har fått mjukna i en krämig blandning av crème fraiche och majonnäs. Färskriven ingefära och nyklippt gräslök ger rätten extra fräschör.
![Äppelsill med fänkål och ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151116/cf_259/appelsill_med_fankal_och_ingefara.jpg)
Ingredienser
8 portioner
2 förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
1 fänkål
1 grönt äpple
1 msk riven färsk ingefära
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
salt och svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1110 KJ / 265 kCal
Fett19.9 g
Salt1.62 g
Kolhydrater14.9 g
Protein6.5 g
Kommentarer
Rekommenderas varmt! Min favoritinläggning som jag gjort flera jular nu.
Oskar
2023-12-17Måste prova!
Anita
2022-12-19