Äppelsill med fänkål och ingefära

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
2
Äppelsill med fänkål och ingefära

För det flesta är sillen ett måste på buffébordet både på jul, påsk och midsommar. Här får sillen sällskap av tunna skivor av äpple och fänkål som har fått mjukna i en krämig blandning av crème fraiche och majonnäs. Färskriven ingefära och nyklippt gräslök ger rätten extra fräschör.

Äppelsill med fänkål och ingefära

Ingredienser

8 portioner
2   förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
1   fänkål
1   grönt äpple
1 msk  riven färsk ingefära
2 dl  crème fraiche
1/2 dl  majonnäs
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Rekommenderas varmt! Min favoritinläggning som jag gjort flera jular nu.

Oskar

2023-12-17

Måste prova!

Anita

2022-12-19

Näringsvärde per portion

Energi1110 KJ / 265 kCal
Fett19.9 g
Salt1.62 g
Kolhydrater14.9 g
Protein6.5 g

Testa liknande recept

Krämig sill med rädisor och pepparrot
Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd sill med dragon och fänkål
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paul Aarts currysill
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba sillen
Betyg 2.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med fänkål och dragon
Betyg 2.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga