Aprikos- och apelsinbollar med kakao
Ställ fram läckra aprikos- och apelsinbollar med kakao till fredagsmyset istället för en plockgodisskål. Rulla dina mumsiga bollar av nöt- och kakaomjöl, frukt samt söt honung i smakrik kakao och hugg in!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
20 små bollar
2 dl cashewnötter (naturella)
1 1/2 dl valnötter
1 msk kakao (till smeten)
2 dl torkade aprikoser
skalet av 1 apelsin
1 msk honung
färskpressad juice av 1 1/2 apelsin
1/2 dl kakao eller krossade råa kakaobitar (att rulla bollarna i)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur mycket apelsin ska det vara 1, 1,5 eller 2,5?
Catharina
2020-12-19Hej Chatarina! Du behöver totalt 1 1/2 apelsin. Riv skalet från 1 apelsin och pressa saften från 1 1/2. Vi har nu försökt förtydliga i texten. Hoppas det underlättar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21