Arepas - majsbröd

Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
9
Arepas - majsbröd

De sydamerikanska majsbröden arepas, tillagas traditionellt med majsmjöl som blandas med vatten och salt till en kladdig deg. Bröden steks därefter till små, platta bullar i en het stekpanna. Bröden får en härligt krispig yta och mjukt inre som fylls med valfri fyllning. 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Arepas - majsbröd

Ingredienser

8 st
6 dl  ljummet vatten (OBS! endast 2 1/2 dl vatten om man väljer vetemjöl & majsmjöl, för 4 port)
1/2 tsk  salt
5 dl  vitt majsmjöl (PAN) eller 2 ½ dl majsmjöl, 2 ½ dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver (för 8 st)
ca 2 msk  neutral rapsolja (till utbakning och stekning)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj majsmjöl (PAN).

Gör så här

Tips

Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver och salt. Innan det rörs ut i vattnet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Svåra att få stora nog att dela men färdiga nog inuti.

Tobias

2024-05-01

Det här receptet håller inte, Det blir för mycket med 2,5 dl vatten också

Martin

2024-04-27

Helt fel recept. Smeten blir vatten

Michael

2024-04-21

Hej Michael och ni andra som kommenterat i receptet. Vi ber så mycket om ursäkt, det är en miss av oss. Mängden vatten stämmer om man väljer vitt majsmjöl men om man använder vetemjöl och gult majsmjöl så behövs endast 2,5 dl, vi har nu förtydligat det i receptet. Hoppas du fick ihop till någon sorts bröd ändå. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-04-25

Näringsvärde per portion

Energi676 KJ / 162 kCal
Fett5 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Majstortillas i stekpanna
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillabröd
Betyg 2.6 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfria tortillas
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quinoa- och fröknäcke
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hembakat majsknäcke med frön
Betyg 3.6 av 5.
125 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Arepa con perico – Majsbröd med äggröra och tomat
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga