Arepas - majsbröd
![Arepas - majsbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/udex3ta4jznmb9zykcrd.jpg)
De sydamerikanska majsbröden arepas, tillagas traditionellt med majsmjöl som blandas med vatten och salt till en kladdig deg. Bröden steks därefter till små, platta bullar i en het stekpanna. Bröden får en härligt krispig yta och mjukt inre som fylls med valfri fyllning.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
![Arepas - majsbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/udex3ta4jznmb9zykcrd.jpg)
Ingredienser
8 st
6 dl ljummet vatten (OBS! endast 2 1/2 dl vatten om man väljer vetemjöl & majsmjöl, för 4 port)
1/2 tsk salt
5 dl vitt majsmjöl (PAN) eller 2 ½ dl majsmjöl, 2 ½ dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver (för 8 st)
ca 2 msk neutral rapsolja (till utbakning och stekning)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj majsmjöl (PAN).
Gör så här
Tips
Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver och salt. Innan det rörs ut i vattnet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi676 KJ / 162 kCal
Fett5 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein2 g
Kommentarer
Svåra att få stora nog att dela men färdiga nog inuti.
Tobias
2024-05-01Det här receptet håller inte, Det blir för mycket med 2,5 dl vatten också
Martin
2024-04-27Helt fel recept. Smeten blir vatten
Michael
2024-04-21Hej Michael och ni andra som kommenterat i receptet. Vi ber så mycket om ursäkt, det är en miss av oss. Mängden vatten stämmer om man väljer vitt majsmjöl men om man använder vetemjöl och gult majsmjöl så behövs endast 2,5 dl, vi har nu förtydligat det i receptet. Hoppas du fick ihop till någon sorts bröd ändå. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-04-25