Aromatisk fläskbringa med rotsakspuré på brynt smör och karamelliserad lök
![Aromatisk fläskbringa med rotsakspuré på brynt smör och karamelliserad lök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103112/cf_259/aromatisk_flaskbringa_med_rotsakspuré_pa_brynt_smor_och_karamelliserad_lok.jpg)
Fläskbringan eller spareribsen blir härligt möra och trådiga efter flera timmar i ugnen. Blanda köttet med den mustiga skyn och servera tillsammans med karamelliserad schalottenlök och rotsakspuré gjord på potatis, kålrot och nötigt smör.
![Aromatisk fläskbringa med rotsakspuré på brynt smör och karamelliserad lök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103112/cf_259/aromatisk_flaskbringa_med_rotsakspuré_pa_brynt_smor_och_karamelliserad_lok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
aluminiumfolie
Spareribs
1 kg spareribs
1 tsk fänkålsfrön
1/2 tsk kardemummakärnor
1 tsk mald koriander
1 tsk timjan
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm peppar
4 vitlöksklyftor
Lök
8 schalottenlök
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vitvinsvinäger
Rotsakspuré
500 g mjölig potatis
300 g kålrot
150 g smör
4 dl mjölk
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4396 KJ / 1051 kCal
Fett72 g
Salt2.87 g
Kolhydrater49 g
Protein52 g
Kommentarer