Arrabbiata con salume

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
0
Arrabbiata con salume

Arrabiata con salume är en riktig italiensk delikatess där nykokt lumaconipasta blandas med smaskig och lite het tomatsås av chiliflakes, olivolja, vitlök och tomatkross. Servera din perfekta pasta och sås tillsammans med rivig ruccola och smakrik salami.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2013

Arrabbiata con salume

Ingredienser

4 portioner
4   vitlöksklyftor
400 g  hela skalade tomater
2 msk  olivolja
1 tsk  chiliflakes
salt
strösocker
4   port pasta (gärna lumaconi)
65 g  rucola
200 g  salami

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salamin. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2126 KJ / 509 kCal
Fett24.6 g
Kolhydrater52.6 g
Protein16.5 g

Testa liknande recept

Quesadillas med salami
Betyg 2.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk picknickmacka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pizza med salami, mozzarella och rucolasallad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Medelhavsrub
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mozzarella- och salamipizza
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatsoppa med risoni och salami
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga