Arrabbiata con salume
![Arrabbiata con salume](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74287/cf_259/arrabbiata_con_salume_.jpg)
Arrabiata con salume är en riktig italiensk delikatess där nykokt lumaconipasta blandas med smaskig och lite het tomatsås av chiliflakes, olivolja, vitlök och tomatkross. Servera din perfekta pasta och sås tillsammans med rivig ruccola och smakrik salami.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2013
![Arrabbiata con salume](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74287/cf_259/arrabbiata_con_salume_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 vitlöksklyftor
400 g hela skalade tomater
2 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
salt
strösocker
4 port pasta (gärna lumaconi)
65 g rucola
200 g salami
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på salamin. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2126 KJ / 509 kCal
Fett24.6 g
Kolhydrater52.6 g
Protein16.5 g
Kommentarer