Ärt- och potatissamosas med morot och cashewsallad
Samosas är frasiga vegetariska piroger, här med en fyllning av gröna ärter, potatis, chili, purjolök och vitlök. Samosas bakas av filodeg, här med en knaprigt fräsch sallad av morötter, cashewnötter och dressing av lime och kokosmjölk.
Ingredienser
4 portioner
Fyllning
6 medelstora potatisar
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
5 dl frysta gröna ärtor (5 dl motsvarar ca 300 g)
2 tsk curry
ev 1 krm chiliflakes
2 msk matolja
salt och svartpeppar
Samosas
2 msk vetemjöl
2 msk vatten
250 g filodeg
2 msk matolja
Sallad
4 morötter
2 dl cashewnötter
1/2 lime
2 tsk flytande honung
165 ml kokosmjölk
1 kruka gräslök
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3242 KJ / 776 kCal
Fett39 g
Salt0.5 g
Kolhydrater82 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer