Ärtbiffar med kokta gula ärter
Det är inte bara kikärter som passar till vegetariska biffar. Våra svenska gula ärter funkar minst lika bra. I den här ärtbiffen kokas först ärterna, vilket gör dem mjuka och krämiga. Smaksätt gärna med skånsk senap, timjan och mejram. Gott till rostade rotfrukter och en kall sås.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
4 portioner
250 g torkade gula ärtor
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
1/2 msk bakpulver
3/4 dl majsstärkelse (maizena)
1 tsk salt
1 tsk peppar
rapsolja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1147 KJ / 274 kCal
Fett4 g
Salt2.23 g
Kolhydrater42 g
Protein14 g
Kommentar
Mixade inte ärtorna utan tog potatisstöten istället, smeter blev då inte helt slät. Gillar när det är lite tuggmotstånd. När jag mosat ärtorna blandade jag ner lök och majsstärkelsen. Hoppade över bakpulver och pepparn. Blev supergott och kommer göras fler gånger!
Helena
2017-08-14