Ärtsoppa med fläsk
Klassisk ärtsoppa med fläsk är en god och mättande soppa som tar lite tid att göra, men är mödan väl värd. Detta recept ger dig en ärtsoppa med traditionella smaker som kommer från fläsklägg, kryddnejlikor och naturligtvis timjan och mejram. Ärtsoppa med fläsk går bra att göra i en stor sats och frysa in.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
5 dl torkade gula ärtor
2 1/2 l vatten (till blötläggning)
2 1/2 l vatten (till kokning)
1 gul lök
2 kryddnejlikor
900 g rimmat fläsklägg
1/2 msk torklad timjan
1/2 msk torkad mejram
salt
Till servering
senap
knäckebröd
smör och ost
färsk mejram eller timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2558 KJ / 612 kCal
Fett13 g
Salt2.2 g
Kolhydrater51 g
Protein66 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Torklad timjan, hur gör man det 😉
Åsa
2024-07-15Nej, nej och åter nej. Alldeles för mycket vatten tillförs receptet. Låtas stå ärter och vatten i ett dygn för att svälla om inte annat men nej, nej, nej för koktiden visar receptet för mycket vatten till den mängden ärter.
Sandra
2024-05-18Alltså har gjort på 15dl ärtor legat i blöt mer än 1 dygn Dem har nu kokat i 4h men är fortfarande inte klara många är hårda så vad gör jag för fel
Terése
2024-05-09